Švýcarské brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 4 ks velké brambory 150 g tvrdý sýr 200 g uzenina (kabanos, párek) podle chuti sůl petrželka pažitka pepř
Postup Švýcarské brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme a celé uvaříme ve slupce. Poté necháme vychladnout, rozřízneme na poloviny a vydlabeme. Vydlabané brambory odložíme stranou.
Kabanos oloupeme a umele na mlýnku na maso. Místo mletého kabanosu můžeme použít i opečené a ochucené vepřové maso. Stejně tak umeleme i sýr a to co jsme vydlabali z brambor. Osolíme, opepříme, směs promícháme, přidáme nasekanou petrželku a pažitku, vejce a ještě jednou pořádně promícháme.
Masovo-sýrovou směs plníme do vydlabaných půlek brambor, skládáme do pekáčku a dáme zapéct do trouby, dokud sýr nezezlátne.
Švýcarské brambory podáváme se zeleninovým salátem. Brambory také můžeme přelít tvarohem rozšlehaným s trochou pepře a česnekem.