Švýcarské brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
4 ks velké brambory
150 g tvrdý sýr
200 g uzenina (kabanos, párek)
podle chuti
sůl
petrželka
pažitka
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a celé uvaříme ve slupce. Poté necháme vychladnout, rozřízneme na poloviny a vydlabeme. Vydlabané brambory odložíme stranou.

  2. Kabanos oloupeme a umele na mlýnku na maso. Místo mletého kabanosu můžeme použít i opečené a ochucené vepřové maso. Stejně tak umeleme i sýr a to co jsme vydlabali z brambor. Osolíme, opepříme, směs promícháme, přidáme nasekanou petrželku a pažitku, vejce a ještě jednou pořádně promícháme.

  3. Masovo-sýrovou směs plníme do vydlabaných půlek brambor, skládáme do pekáčku a dáme zapéct do trouby, dokud sýr nezezlátne.

  4. Švýcarské brambory podáváme se zeleninovým salátem. Brambory také můžeme přelít tvarohem rozšlehaným s trochou pepře a česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!