Švýcarské koláčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1-2 ks vejce 150 g máslo 150 g mandle 300 g hladká mouka 1 lžička kypřící prášek náplň 150 g meruňkový džem na obalení 100 g čokoládové rýže
Postup Švýcarské koláčky recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupané mandle umeleme, případně můžeme koupit i mleté. Máslo nakrájíme na kousky. Mouku smícháme s kypřícím práškem společně prosijeme na vál. V mouce vyhloubíme jamku a přidáme do ní oba cukry a vejce. Vše zpracujeme s trochou mouky na husté těsto. Přidáme máslo, mandle, zbylou mouku z okrajů válu a rychle zpracujeme hladké těsto.
Plech vymažeme a troubu pomalu rozehřejeme na 150 °C
Z mandlového těsta rozválíme placku silnou asi 5 mm. Kulatou formičkou s průměrem asi 3 cm vykrajujeme z těsta kolečka, která klademe na připravený plech. Plech s koláčky vložíme do střední části vyhřáté trouby a pečeme 10 - 12 minut.
Vychladlé švýcarské koláčky potřeme zespodu džemem a vždy dva spojíme. Potřeme je znovu džemem a obalíme čokoládovou rýži.