Švýcarské maso recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 4 ks vejce 1 ks cibule 1 lžička kmín 0 l voda 1 lžíce vegeta 0.5 kg vepřová plec 200 g tvrdý sýr 1 lžíce mletá sladká paprika
Postup Švýcarské maso recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso a zeleninu očistíme. Maso nakrájíme na velikost gulášových kostek. Cibuli nasekáme. Sýr nastrouháme.
Do kastrolu dáme na rozehřátý olej zpěnit cibuli. Přidáme maso a důkladně jej orestujeme. Zasypeme ho paprikou, kmínem a vegetou. Maso podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Do mísy si dáme strouhaný sýr. Přidáme vejce a důkladně vše rozšleháme. Vepřové kostky nalijeme na pekáč, zalijeme směsí vajec a sýra a dáme to vyhřáté trouby. Švýcarské maso zapékáme asi 15 minut.
Hotové Švýcarské maso nakrájíme na větší kostky, rozdělíme na talíře a můžeme podávat. Maso podáváme s bramborovou kaší a ovocným kompotem.