Švýcarské maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
4 ks vejce
1 ks cibule
1 lžička kmín
0 l voda
1 lžíce vegeta
0.5 kg vepřová plec
200 g tvrdý sýr
1 lžíce mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso a zeleninu očistíme. Maso nakrájíme na velikost gulášových kostek. Cibuli nasekáme. Sýr nastrouháme.

  2. Do kastrolu dáme na rozehřátý olej zpěnit cibuli. Přidáme maso a důkladně jej orestujeme. Zasypeme ho paprikou, kmínem a vegetou. Maso podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  3. Do mísy si dáme strouhaný sýr. Přidáme vejce a důkladně vše rozšleháme. Vepřové kostky nalijeme na pekáč, zalijeme směsí vajec a sýra a dáme to vyhřáté trouby. Švýcarské maso zapékáme asi 15 minut.

  4. Hotové Švýcarské maso nakrájíme na větší kostky, rozdělíme na talíře a můžeme podávat. Maso podáváme s bramborovou kaší a ovocným kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!