Sweet apples recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

mouka
6 ks jablko
400 g listové těsto
4 balíčky skořicový cukr
na potření
1 ks vejce
na ozdobu
2 hrstě cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Jablka omyjeme, oškrábeme, rozkrojíme na poloviny a zbavíme jadřinců. Pak je rozkrojíme ještě jednou, abychom měli 4 části. Skořicový cukr nasypeme do misky. Kousky jablek v něm obalíme a dáme na talířek.

  2. Zatím vyválíme listové těsto a vykrojíme z něj čtverečky, nejlépe 6 x 6 cm. Ze zbytku těsta nakrájíme malé čtverečky, o straně 2 cm. V misce rozšleháme vejce.

  3. Do každého čtverce listového těsta postavíme asi tak 2 obalená jablka. Můžeme víc ale i míň. Zabalíme tak, že se rohy spojí nahoře. Pokud někde něco prasklo nebo to nedrží, můžeme použít malý obdélníček. Vajíčkem potřeme každý roh těsta. Zabalená jablka potřeme vajíčkem a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Sweet apples dáme do předehřáté trouby tak na 25 minut. Hotové je obalíme v moučkovém cukru.

  4. Sweet apples ihned podáváme a do misky dáme moučkový cukr, aby si mohli hosté popřípadě sweet apples trochu dochutit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!