Sytá fazolová polévka s bramborem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
7 ks česnek
350 g brambory
20 g sádlo
1 ks masox
mletý pepř
200 g kořenová zelenina
15 g mletá sladká paprika
1 hrnek vařené bílé fazole
podle chuti
sůl
podle potřeby
hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Přes noc naloženou fazoli dáme vařit. Brambory nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme vyškvařit (můžeme přidat trochu sádla či Ramy). Přidáme mletou červenou papriku, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, masox a podle chuti česnek. Vše osmažíme, zalijeme trochou vody, přidáme na kostky nakrájené a předem uvařené brambory (i s vodou), sůl, pepř a uvařenou fazoli (také s vodou).

  3. Sytou fazolovou polévku na závěr zahustíme zásmažkou a chvíli povaříme.

  4. Sytou fazolovou polévku s bramborem rozdělíme do hlubokých talířů a horkou podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!