Tagliatelle s čočkou a kukuřicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
75 g čočka
oregano
1 lžíce olivový olej
1 ks malá cibule
400 g mleté hovězí maso
200 ml zeleninový vývar
4 kapky tabasco
100 g sterilovaná kukuřice
mletý černý pepř
1 konzerva loupaná rajčata
400 g tagliatelle

Postup přípravy receptu

  1. Čočku uvaříme po dobu asi 30 minut ve vývaru. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Dále prolisujeme očištěný česnek.

  2. Česnek osmahneme s cibulí na oleji. Přidáme mleté maso a za stálého míchání prudce opečeme. Rozkrájíme rajčata a i s částí nálevu je přidáme k masu. Poté přisypeme kukuřici. Vše podusíme tak, aby se trochu odpařila tekutina a následně osolíme a opepříme. Můžeme přidat i pár kapek tabasca. Krátce před podáváním přimícháme uvařenou čočku a oregano.

  3. Těstoviny uvaříme v osolené vodě s pár kapkami oleje a před podáváním je propláchneme studenou vodou.

  4. Tagliatelle servírujeme spolu s připravenou omáčkou s čočkou a kukuřicí


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!