Tagliatelle se slávkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 lžíce máslo 3 lžíce petrželka 1 ks žloutek 1 ks cibule 1/2 ks citron 1 kg slávky pepř 150 ml bílé víno 1 lžíce olivový olej 300 ml smetana ke šlehání 2 lžičky kukuřičný škrob 1 špetka šafránu 450 g tagliatelle
Postup Tagliatelle se slávkami
Postup přípravy receptu
-
Slávky pečlivě vydrhneme pod studenou tekoucí vodou a zbavíme byssových vláken. Ty, které nejsou zcela uzavřené, před vařením odstraníme. Slávky dáme spolu s cibulí do hrnce, podlijeme vínem, přikryjeme pokličkou a zahříváme na středním ohni. Hrncem občas potřeseme. Slávky se po několika minutách otevřou
Hrnec odstavíme, tekutinu slijeme a odložíme k dalšímu použití. Slávky, které se neotevřely, nepoužijeme. Několik slávek odložíme na ozdobu, ostatní vyloupeme
Tekutinu,ve které se vařily slávky, přivedeme k varu a svaříme na polovinu
V rendlíku rozehřejeme máslo a 2 minuty na něm opékáme česnek dozlatova. Vmícháme kukuřičný škrob a ještě minutu za stálého míchání zahříváme. Postupně vmícháme tekutinu, ve které se vařily slávky, a smetanu. Přidáme šafrán, osolíme a opepříme a vaříme na mírném ohni 2-3 minuty do zhoustnutí
Do omáčky vmícháme žloutek, citronovou šťávu a vyloupané slávky. Omáčka se však nesmí vařit
Tagliatelle (širší ploché nudle) uvaříme v osolené vodě s olejem doměkka, scedíme a upravíme na mísu. Přelijeme omáčkou se dávkami
a opatrně promícháme. Ozdobíme petrželkou a nevyloupanými dávkami a podáváme
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny