Tagliatelle se slávkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
3 lžíce petrželka
1 ks žloutek
1 ks cibule
1/2 ks citron
1 kg slávky
pepř
150 ml bílé víno
1 lžíce olivový olej
300 ml smetana ke šlehání
2 lžičky kukuřičný škrob
1 špetka šafránu
450 g tagliatelle

Postup přípravy receptu

  1. Slávky pečlivě vydrhneme pod studenou tekoucí vodou a zbavíme byssových vláken. Ty, které nejsou zcela uzavřené, před vařením odstraníme. Slávky dáme spolu s cibulí do hrnce, podlijeme vínem, přikryjeme pokličkou a zahříváme na středním ohni. Hrncem občas potřeseme. Slávky se po několika minutách otevřou

  2. Hrnec odstavíme, tekutinu slijeme a odložíme k dalšímu použití. Slávky, které se neotevřely, nepoužijeme. Několik slávek odložíme na ozdobu, ostatní vyloupeme

  3. Tekutinu,ve které se vařily slávky, přivedeme k varu a svaříme na polovinu

  4. V rendlíku rozehřejeme máslo a 2 minuty na něm opékáme česnek dozlatova. Vmícháme kukuřičný škrob a ještě minutu za stálého míchání zahříváme. Postupně vmícháme tekutinu, ve které se vařily slávky, a smetanu. Přidáme šafrán, osolíme a opepříme a vaříme na mírném ohni 2-3 minuty do zhoustnutí

  5. Do omáčky vmícháme žloutek, citronovou šťávu a vyloupané slávky. Omáčka se však nesmí vařit

  6. Tagliatelle (širší ploché nudle) uvaříme v osolené vodě s olejem doměkka, scedíme a upravíme na mísu. Přelijeme omáčkou se dávkami

  7. a opatrně promícháme. Ozdobíme petrželkou a nevyloupanými dávkami a podáváme

  8. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!