Tapenáda ze zelených oliv recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- 1 - 2 stroužky česnek sůl 2 lžíce kapary 2 hrstě bazalka chilli paprička 2,5 dl olivový olej mletý pepř 500 g zelené olivy bez pecek 2 lžičky sušené provensálské bylinky bílá bagetka
Postup Tapenáda ze zelených oliv
Postup přípravy receptu
-
Olivy a kapary scedíme z nálevu, česnek oloupeme, lístky bazalky opláchneme
Do mixéru vložíme olivy, česnek, bazalku, kapary, olivový olej, sušené provensálské bylinky, pepř, sůl a vše rozmixujeme nahrubo. Solí šetříme, olivy bývají dost slané. Podle chuti můžeme přidat i kousíčky chilli papričky
Tapenádu ze zelených oliv namažeme na opečenou bílou bagetku a podáváme jako skvělou chuťovku. Pokud přidáme bílé víno k popíjení, nemá tapenáda chybu!