Tapenáda ze zelených oliv recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
sůl
2 lžíce kapary
2 hrstě bazalka
chilli paprička
2,5 dl olivový olej
mletý pepř
500 g zelené olivy bez pecek
2 lžičky sušené provensálské bylinky
bílá bagetka

Postup přípravy receptu

  1. Olivy a kapary scedíme z nálevu, česnek oloupeme, lístky bazalky opláchneme

  2. Do mixéru vložíme olivy, česnek, bazalku, kapary, olivový olej, sušené provensálské bylinky, pepř, sůl a vše rozmixujeme nahrubo. Solí šetříme, olivy bývají dost slané. Podle chuti můžeme přidat i kousíčky chilli papričky

  3. Tapenádu ze zelených oliv namažeme na opečenou bílou bagetku a podáváme jako skvělou chuťovku. Pokud přidáme bílé víno k popíjení, nemá tapenáda chybu!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!