Taštičky Won ton recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1 řapík celer 200 g mrkev pepř 1 lžíce olivový olej 2 lžičky čerstvý zázvor 2 lžičky sójová omáčka 3 ks jarní cibulka 1 lžička sezamový olej 250 g čerstvé zelí 1 lžička kukuřičná škrobová moučka 20 plátků won ton těsto pikantní dressing
Postup Taštičky Won ton
Postup přípravy receptu
-
K přípravě budeme potřebovat tradiční bambusový napařovák, který celý ponoříme do vody, kde jej necháme namočit
Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky, zelí nakrájíme nebo nastrouháme na tenčí vlákna, česnek i jarní cibulku nasekáme nadrobno. Celerovou nať nakrájíme na tenká kolečka a zázvor nastrouháme
Na troše oleje ve wok pánvi opečeme česnek s cibulkami a zázvorem, k této směsi přidáme i zbylou zeleninu (celer, zelí, mrkev) a vše ještě asi 3 minuty restujeme. V 10 dcl vody rozpustíme kukuřičný škrob, přidáme sezamový olej, sójovou omáčku, sůl a pepř a promícháme. Směs nalijeme na zeleninu a mícháme dokud směs nezhoustne. Hotou náplň do Won ton taštiček necháme úplně vychladnout
Na každou placičku těsta won ton umístíme asi lžící náplně, okraje těsta potřeme vodou a sbalíme do tvarou měšce. Měšce pokládáme na bambusový napařovák vyložený pečícím papírem. Napařovák následně postavíme nad wok pánev nebo hrnec plný vařící vody a napařujeme asi 5 minut
Hotové taštičky Won ton podáváme horké. Skvělou přílohou může být pikantní dressing s česnekem a papričkami
Foto: Shutterstock.com