Rizoto se slaninou a jarní cibulkou recept
Apetit Recepty hlavní chodyPostup Rizoto se slaninou a jarní cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Začneme tím, že uvaříme rýži podle návodu na obalu. Anglickou slaninu nakrájíme na kousky a očištěnou jarní cibulku na jemno
Rozpálíme pánev s trochou oleje, přidáme nakrájenou slaninu a osmažíme ji dozlatova. Přidáme nakrájenou jarní cibulku, lehce cibulku osmažíme a promícháme se slaninou. Dále přidáme uvařenou a scezenou rýži a promícháme
Nakonec přidáme trochu sójové omáčky, abychom jídlo dochutili. Pokud nemáte sójovou omáčku rádi, nemusíte ji přidávat. Všechna množství surovin záleží na chuti a hlavně na velikosti požadované porce
Rizoto se slaninou a jarní cibulkou ihned podáváme jako chutný hlavní chod.