Rizoto se slaninou a jarní cibulkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
0,33 balení rýže
10 dkg anglická slanina
sójová omáčka
1 ks jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Začneme tím, že uvaříme rýži podle návodu na obalu. Anglickou slaninu nakrájíme na kousky a očištěnou jarní cibulku na jemno

  2. Rozpálíme pánev s trochou oleje, přidáme nakrájenou slaninu a osmažíme ji dozlatova. Přidáme nakrájenou jarní cibulku, lehce cibulku osmažíme a promícháme se slaninou. Dále přidáme uvařenou a scezenou rýži a promícháme

  3. Nakonec přidáme trochu sójové omáčky, abychom jídlo dochutili. Pokud nemáte sójovou omáčku rádi, nemusíte ji přidávat. Všechna množství surovin záleží na chuti a hlavně na velikosti požadované porce

  4. Rizoto se slaninou a jarní cibulkou ihned podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!