Rizoto se žampiony a špenátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 2 ks mrkev 50 g eidam 6 ks žampiony 5 lžic olivový olej 1 ks jarní cibulka 400 g dlouhozrnná rýže 250 g sterilovaná kukuřice mletý černý pepř mletá kurkuma 0,5 balíčků mražené špenátové listy
Postup Rizoto se žampiony a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Žampiony nakrájíme na plátky a cibuli na jemno. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm cibuli. Po chvíli přidáme žampiony a scezenou kukuřici. Osolíme a opepříme. Rýži si uvaříme podle návodu doměkka
Mrkev nakrájíme na kostičky a uvaříme. Špenát vložíme na 3 - 5 minut do vařící vody a necháme jej pod pokličkou. Nyní scedíme špenát a vložíme ho do žampionové směsi. Zalijeme trochou vody a dusíme. Máme-li mrkev hotovou, slijeme přebytečnou vodu a zeleninu vložíme do směsi. Přidáme prolisovaný česnek a kurkumu. Dusíme do té doby, až bude každá surovina měkká
Hotovou směs případně ještě dochutíme. Vsypeme do hotové rýže a pořádně promícháme. Zdá-li se nám rizoto suché, pokapeme jej trochou olivového oleje
Rizoto se žampiony a špenátem servírujeme hustě posypané nastrouhaným sýrem. Dozdobíme jarní cibulkou.