Tatarák recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 ks žloutek majoránka cibule kečup mletý pepř mletá paprika 400 g hovězí svíčková worcestrová omáčka
Postup Tatarák
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso na tatarák naškrábáme nožem nebo rozsekáme v robotu, ale velice na jemno
Tatarák podáváme na talířích v podobě bochánků s důlkem uprostřed, kam vyklepneme žloutek. Všechny ostatní přísady a koření podáváme zvlášť a každý si na talíři míchá směs podle vlastní chuti
Tuto kdysi velice rozšířenou pochoutku připravujeme ze svíčkové nebo ze zadního hovězího bezvadné jakosti. Maso musí být odleželé, ale svěží. Ve veřejném stravování je až na výjimky s označením původu masa zakázané tataráky podávat
Skvělou přílohou k tataráku je domácí pečivo - například z domácí pekárny
Foto: Shutterstock.com