Tatarák recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks žloutek
majoránka
cibule
kečup
mletý pepř
mletá paprika
400 g hovězí svíčková
worcestrová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso na tatarák naškrábáme nožem nebo rozsekáme v robotu, ale velice na jemno

  2. Tatarák podáváme na talířích v podobě bochánků s důlkem uprostřed, kam vyklepneme žloutek. Všechny ostatní přísady a koření podáváme zvlášť a každý si na talíři míchá směs podle vlastní chuti

  3. Tuto kdysi velice rozšířenou pochoutku připravujeme ze svíčkové nebo ze zadního hovězího bezvadné jakosti. Maso musí být odleželé, ale svěží. Ve veřejném stravování je až na výjimky s označením původu masa zakázané tataráky podávat

  4. Skvělou přílohou k tataráku je domácí pečivo - například z domácí pekárny

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!