Tatarák z brambor recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
5 ks brambory
1 ks cibule
1 lžička kmín
3 lžíce kečup
1 špetka pepř
2 lžíce plnotučná hořčice
1 lžička worchestrová omáčka
1 ks syrový žloutek
příloha
česnek
olej
chléb

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme brambory ve slupce, ale nesmíme je rozvařit! Necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Nakrájíme cibuli na kostičky a přidáme k nastrouhaným bramborám. Přidáme jeden žloutek, sůl, pepř, kečup, hořčici, worchester a mletý kmín.

  3. Opečeme chléb, tzn. uděláme topinky, potřeme oloupaným česnekem a ještě teplé namažeme tatarákem a podáváme.

  4. Tento tatarák z brambor je stejně dobrý jako originální ze syrového masa a dá se považovat i za vegetariánské jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!