Tatarák z hovězí svíčkové recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
2 ks žloutek
1 ks cibule
2 lžíce hořčice
500 g hovězí svíčková
podle chuti
sůl
mletý pepř
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve nameleme svíčkovou nebo naškrábeme - podle možností, nicméně platí, čím je maso jemnější, tím bude tatarák lepší. Oloupanou středně velkou cibuli nakrájíme na velmi jemné kostičky.

  2. Cibuli přidáme k masu. Dále naloupeme a namačkáme do masa celou hlavu česneku - je to zcela podle chuti, já osobně mám rád tatarák co nejčesnekovější. Na závěr přidáme 2 žloutky a hořčici. Tatarák pořádně promícháme a dokořeníme podle chuti - použijeme sůl, mletý pepř a mletou pálivou papriku.

  3. Takto připravený tatarák z hovězí svíčkové nejlépe chutná na topinkách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!