Tatarák z lososa s topinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrnek olej
1 ks žloutek
1 ks cibule
5 plátků chléb
30 dkg losos
podle chuti
1 palička česnek
1 lžička sůl
1 lžička plnotučná hořčice
2 lžíce sójová omáčka
0.2 lžičky drcený kmín
2 lžíce worcesterská omáčka
0.2 lžičky mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme, omyjeme, nakrájíme hodně najemno a vsypeme do umělohmotné mísy.

  2. Syrového lososa zbavíme kůže a očistíme od případných šupin. Ostrým zubatým nožem nastrouháme lososa na umělohmotném prkýnku tak, abychom maso oddělili od bílých vlásečnicových blanek a přidáme spolu s ostatními přísadami do mísy k nakrájené cibuli. Vše řádně propracujeme vidličkou a ještě případně dochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou nebo worcesterskou omáčku, jak má kdo rád.

  3. Chleba si nakrájíme na čtvrtky. Na pánvi v rozehřátém oleji chléb osmažíme dozlatova a pokládáme na ubrousky na talíř. Když se olej vsákne do ubrousků, topinky osolíme a řádně potřeme česnekem.

  4. Tatarský biftek z lososa naneseme v silných vrstvách na topinky a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!