Tatarák z lososa s topinkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 hrnek olej 1 ks žloutek 1 ks cibule 5 plátků chléb 30 dkg losos podle chuti 1 palička česnek 1 lžička sůl 1 lžička plnotučná hořčice 2 lžíce sójová omáčka 0.2 lžičky drcený kmín 2 lžíce worcesterská omáčka 0.2 lžičky mletý černý pepř
Postup Tatarák z lososa s topinkami recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme, omyjeme, nakrájíme hodně najemno a vsypeme do umělohmotné mísy.
Syrového lososa zbavíme kůže a očistíme od případných šupin. Ostrým zubatým nožem nastrouháme lososa na umělohmotném prkýnku tak, abychom maso oddělili od bílých vlásečnicových blanek a přidáme spolu s ostatními přísadami do mísy k nakrájené cibuli. Vše řádně propracujeme vidličkou a ještě případně dochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou nebo worcesterskou omáčku, jak má kdo rád.
Chleba si nakrájíme na čtvrtky. Na pánvi v rozehřátém oleji chléb osmažíme dozlatova a pokládáme na ubrousky na talíř. Když se olej vsákne do ubrousků, topinky osolíme a řádně potřeme česnekem.
Tatarský biftek z lososa naneseme v silných vrstvách na topinky a ihned podáváme.