Telecí kotlety na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 dkg slanina
12 dkg máslo
25 dkg cibule
0 ks citron
1 ks bobkový list
100 ml bílé víno
5 dkg hladká mouka
500 ml masový vývar
1 špetka mletá paprika
1 kg telecí hřbet
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Telecí hřbet nasekáme na kotlety. Otřeme je utěrkou a osolíme.

  2. V kastrolu rozpustíme slaninu nakrájenou na kostičky a máslo. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhanou citronovou kůru, papriku, bobkový list a připravené kotlety. Vše dusíme, až kotlety změknou. Během dušení maso podléváme vývarem.

  3. Měkké kotlety vyjmeme a uložíme na teplé místo. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a zředíme vývarem a vínem. Šťávu ochutíme citronovou šťávou a solí. Omáčku provaříme a přecedíme.

  4. Telecí kotlety na víně přelijeme omáčkou a můžeme podávat. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv úpravě. Telecí kotlety na víně můžeme doplnit i zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!