Telecí medailonky s jablečnou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
3 lžíce olej
sůl
1 lžíce máslo
1 lžička solamyl
3 lžíce voda
1 ks citron
1 lžíce hladká mouka
1 ks celá skořice
mletý černý pepř
400 g telecí kotlet bez kosti
4 ks jablko (větší)

Postup přípravy receptu

  1. Telecí medailonky omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme uležet v chladu. Z citronu vymačkáme šťávu.

  2. Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme je na kostičky a vložíme do kastrůlku. Podlijeme je trochou vody, přidáme cukr, šťávu z citronu, skořici, malou špetku soli a dusíme pod pokličkou, až se jablka rozvaří. Vyjmeme skořici a omáčku zahustíme lžičkou solamylu rozmíchanou ve 3 lžících studené vody a případně ještě dochutíme.

  3. Uleželé maso poprášíme moukou. V pánvi rozpálíme olej a zprudka maso opečeme. Pak je vyjmeme a udržujeme v teple.

  4. Do pánve s výpekem přidáme lžíci másla a trochu vody, přilijeme jablečnou omáčku a vše krátce povaříme.

  5. Medailonky upravíme na talíře a podáváme s jablečnou omáčkou. Jako příloha mohou být hranolky nebo krokety.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!