Telecí mozeček opékaný na mušlích recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 1 ks žloutek 250 ml mléko 1 ks houska 250 ml vývar z kostí 6 ks mušle 4 dkg parmazán 3 lžíce hladká mouka 60 dkg telecí mozečky podle chuti sůl mletý pepř citronová šťáva worcesterová omáčka na potření 2 dkg máslo
Postup Telecí mozeček opékaný na mušlích recept
Postup přípravy receptu
-
Mozečky spaříme horkou vodou, odblaníme, dáme do ubrousku, ponoříme do vařící slané vody, pak je vyndáme a rozsekáme. Housku nastrouháme. Větší mušle důkladně omyjeme. Parmazán nastrouháme.
Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, zaprášíme hladkou moukou a vysmahneme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, polovinou mléka a dobře zavaříme, aby omáčka byla hodně hustá. Pak do omáčky přidáme několik kapek worcesterové omáčky, trochu soli, pepře, polovinu nastrouhaného parmazánu a citronovou šťávu podle chuti. Pak omáčku odstavíme a zjemníme žloutkem rozkvedlaným ve zbylém mléce.
Mušle vymažeme máslem, naplníme nakrájeným mozečkem, osolíme, polijeme připravenou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a houskou, pokapeme máslem a povrch opékáme asi 10 minut v horké troubě.
Telecí mozeček opékaný na mušlích podáváme nejlépe s čerstvým pečivem nebo topinkami.