Telecí mozeček opékaný na mušlích recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 ks žloutek
250 ml mléko
1 ks houska
250 ml vývar z kostí
6 ks mušle
4 dkg parmazán
3 lžíce hladká mouka
60 dkg telecí mozečky
podle chuti
sůl
mletý pepř
citronová šťáva
worcesterová omáčka
na potření
2 dkg máslo

Postup přípravy receptu

  1. Mozečky spaříme horkou vodou, odblaníme, dáme do ubrousku, ponoříme do vařící slané vody, pak je vyndáme a rozsekáme. Housku nastrouháme. Větší mušle důkladně omyjeme. Parmazán nastrouháme.

  2. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, zaprášíme hladkou moukou a vysmahneme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, polovinou mléka a dobře zavaříme, aby omáčka byla hodně hustá. Pak do omáčky přidáme několik kapek worcesterové omáčky, trochu soli, pepře, polovinu nastrouhaného parmazánu a citronovou šťávu podle chuti. Pak omáčku odstavíme a zjemníme žloutkem rozkvedlaným ve zbylém mléce.

  3. Mušle vymažeme máslem, naplníme nakrájeným mozečkem, osolíme, polijeme připravenou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a houskou, pokapeme máslem a povrch opékáme asi 10 minut v horké troubě.

  4. Telecí mozeček opékaný na mušlích podáváme nejlépe s čerstvým pečivem nebo topinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!