Telecí na paprice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 dl mléko
80 g tuk
80 g cibule
50 g hladká mouka
mletá sladká paprika
1 dl smetana 12%
500 g telecí plec nebo ořez

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme cibuli a nadrobno ji pokrájíme. Maso nakrájíme na kostky.

  2. Cibuli zpěníme na 1/3 tuku, přidáme papriku, po krátkém osmahnutí přidáme kostky telecího, osolíme a za stálého míchání dusíme ve vlastní šťávě. Pak mírně podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.

  3. Měkké telecí maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a mouky, rozředíme vodou a mlékem, dosolíme a za stálého míchání vaříme nejméně hodinu. Před koncem varu přidáme smetanu, vložíme zpátky maso a společně krátce povaříme.

  4. Telecí na paprice podáváme třeba s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!