Telecí na rajčatech s vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 g sůl
5 ks vejce
100 g máslo
25 g petrželka
800 g rajče
800 g telecí plec bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Telecí maso nakrájíme na stejnoměrně kostky, osolíme a opékáme bez tuku na rozpálené pánvi tak dlouho, až vlastní šťáva vysmahne. Pak maso trochu podlijeme vařící vodou a dusíme. Během dušení podléváme maso podle potřeby vařící vodou.

  2. Mezitím si nakrájíme rajčata na čtvrtky.

  3. Před koncen dušení přidáme k masu rajčata, pokrm ještě chvíli podusíme a zahustíme rozmíchanými vejci.

  4. Do hotového pokrmu přidáme čerstvé máslo a drobně krájenou petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!