Telecí ragú recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g máslo
2 ks cibule
3 ks mrkev
3 ks petržel
250 ml bílé víno
700 g telecí maso
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si očistíme maso. Je potřeba jej zbavit všech blan a nežádoucích částí, poté ho nakrájíme na kostky asi o velikosti 2 cm. Maso osolíme, opepříme a na oleji zarestujeme.

  2. Během restování si začneme krájet kořenovou zeleninu. Oloupanou zeleninu krájíme na co nejmenší kostičky. Pokud se nám maso zatáhne dřív, než vše dokrájíme, stáhneme ho z plotny a hrnec opět zahřejeme až před přidáním zeleniny.

  3. Nyní restujeme zeleninu s již zatáhlým masem a přidáváme trochu vody tak, aby se nám zelenina nepřipalovala a plamen ztlumíme na třetinu. Teď je čas na krájení cibule, krájíme ji úplně nadrobno a přidáváme do již připraveného základu, zaléváme cca 2 dl vody a necháme dusit.

  4. Když se nám odpaří všechna voda, přiléváme víno a opět dusíme. Až se maso začne rozpadat, rozbijeme ho metličkou až na vlákna, přidáme kousek másla, případně trochu vody a je hotovo.

  5. Telecí ragú můžeme podávat s těstovinami nebo jinou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!