Telecí ragú recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g máslo 2 ks cibule 3 ks mrkev 3 ks petržel 250 ml bílé víno 700 g telecí maso podle potřeby olej podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Telecí ragú recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si očistíme maso. Je potřeba jej zbavit všech blan a nežádoucích částí, poté ho nakrájíme na kostky asi o velikosti 2 cm. Maso osolíme, opepříme a na oleji zarestujeme.
Během restování si začneme krájet kořenovou zeleninu. Oloupanou zeleninu krájíme na co nejmenší kostičky. Pokud se nám maso zatáhne dřív, než vše dokrájíme, stáhneme ho z plotny a hrnec opět zahřejeme až před přidáním zeleniny.
Nyní restujeme zeleninu s již zatáhlým masem a přidáváme trochu vody tak, aby se nám zelenina nepřipalovala a plamen ztlumíme na třetinu. Teď je čas na krájení cibule, krájíme ji úplně nadrobno a přidáváme do již připraveného základu, zaléváme cca 2 dl vody a necháme dusit.
Když se nám odpaří všechna voda, přiléváme víno a opět dusíme. Až se maso začne rozpadat, rozbijeme ho metličkou až na vlákna, přidáme kousek másla, případně trochu vody a je hotovo.
Telecí ragú můžeme podávat s těstovinami nebo jinou přílohou podle chuti.