Teplý bramborový salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
800 g brambory
1/2 svazku pažitka
4 snítky tymián
80 g niva
1 ks bobkový list
4 lžíce olivový olej
3 lžíce citronová šťáva
1 svazek petrželová nať
100 g červená cibule
mletý černý pepř
1 ks hlávkový salát (nebo ledový)
4 ks sušené rajče

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme brambory. Brambory pořádně omyjeme a vložíme je do vody. I se slupkou. Do vody k bramborám přidáme zbytek citronové šťávy, bobkový list, oloupaný stroužek česneku a dáme vařit

  2. Připravíme si marinádu. Bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Vše smícháme. 2 lžíce citronové šťávy smícháme s olejem, osolíme je, opepříme a smícháme s bylinkami a cibulí

  3. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a smícháme s marinádou. Salát očistíme, omyjeme a necháme okapat

  4. Rajčata omyjeme a nakrájíme plátky. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a plátky rajčat osmahneme. Okapaný salát natrháme na kousky, lehce jej prohřejeme na pánvi a vše přidáme do salátu. Nivu nakrájíme na kostičky

  5. Salát podáváme teplý a zdobíme jej kostičkami nivy

  6. Foto:Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!