Teplý bramborový salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 800 g brambory 1/2 svazku pažitka 4 snítky tymián 80 g niva 1 ks bobkový list 4 lžíce olivový olej 3 lžíce citronová šťáva 1 svazek petrželová nať 100 g červená cibule mletý černý pepř 1 ks hlávkový salát (nebo ledový) 4 ks sušené rajče
Postup Teplý bramborový salát
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme brambory. Brambory pořádně omyjeme a vložíme je do vody. I se slupkou. Do vody k bramborám přidáme zbytek citronové šťávy, bobkový list, oloupaný stroužek česneku a dáme vařit
Připravíme si marinádu. Bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Vše smícháme. 2 lžíce citronové šťávy smícháme s olejem, osolíme je, opepříme a smícháme s bylinkami a cibulí
Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a smícháme s marinádou. Salát očistíme, omyjeme a necháme okapat
Rajčata omyjeme a nakrájíme plátky. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a plátky rajčat osmahneme. Okapaný salát natrháme na kousky, lehce jej prohřejeme na pánvi a vše přidáme do salátu. Nivu nakrájíme na kostičky
Salát podáváme teplý a zdobíme jej kostičkami nivy
Foto:Profimedia.cz