Teplý žampionový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
5 lžic olej
1 ks větší cibule
3 lžíce vinný ocet
250 g velké žampiony
1 svazek petrželka kudrnka
1 sklenice zelené olivy plněné paprikou
150 g polníček (hlávkový salát)
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a na rozehřátém oleji opečeme do zlatohněda. Poté je vyndáme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Olivy necháme okapat a nakrájíme na plátky. Petrželku nasekáme.

  2. Ve vypečeném tuku podusíme česnek, cibuli i olivy a vmícháme ocet. Marinádu osolíme, opepříme a necháme mírně vychladnout. Pak do marinády vmícháme petrželku.

  3. Polníček upravíme na dezertní talířky, přidáme opečené žampiony a salát pokapeme teplou marinádou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!