Teplý žampionový salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 5 lžic olej 1 ks větší cibule 3 lžíce vinný ocet 250 g velké žampiony 1 svazek petrželka kudrnka 1 sklenice zelené olivy plněné paprikou 150 g polníček (hlávkový salát) podle chuti sůl mletý bílý pepř
Postup Teplý žampionový salát recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a na rozehřátém oleji opečeme do zlatohněda. Poté je vyndáme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Olivy necháme okapat a nakrájíme na plátky. Petrželku nasekáme.
Ve vypečeném tuku podusíme česnek, cibuli i olivy a vmícháme ocet. Marinádu osolíme, opepříme a necháme mírně vychladnout. Pak do marinády vmícháme petrželku.
Polníček upravíme na dezertní talířky, přidáme opečené žampiony a salát pokapeme teplou marinádou.