Terčin bramborák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
870 g brambory
60 g mléko
120 g hladká mouka
podle chuti
4 stroužky česnek
sůl
majoránka
120 g sádlo
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, opláchneme a nastrouháme najemno. Necháme je odstát, aby pustili vodu. Pak je scedíme.

  2. Do brambor přidáme mléko, prosátou mouku, vejce a utřený česnek. Těsto promícháme a pak je okořeníme solí, majoránkou a mletým pepřem. Těsto opravdu dobře promícháme.

  3. V pánvi rozehřejeme sádlo, rozetřeme na něj bramborákové těsto a bramboráky pečeme z obou stran dozlatova. Bramborák musí být po upečení mírně křupavý, proto jej podáváme ihned po úpravě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!