Terčin bramborový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
250 g jablko
70 g hrubá mouka
250 g vařené brambory ve slupce
250 g syrové brambory
na ozdobu
100 g máslo
100 g cukr moučka
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a vymačkáme vodu. Ve slupce předem vařené brambory oloupeme, nastrouháme a přidáme k syrovým. Osolíme, spojíme vejcem a zahustíme moukou. Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na kousky. Přidáme je do základu těsta.

  2. Směs urovnáme do vymazaného pekáčku a v troubě pečeme. Během pečení nákyp občas potřeme rozpuštěným máslem. Asi po 35 minutách bramborový nákyp vyjmeme.

  3. Terčin bramborový nákyp nakrájíme na porce, ocukrujeme cukrem s vanilkou, trochu pomastíme máslem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!