Terčin bramborový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 250 g jablko 70 g hrubá mouka 250 g vařené brambory ve slupce 250 g syrové brambory na ozdobu 100 g máslo 100 g cukr moučka vanilkový cukr
Postup Terčin bramborový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a vymačkáme vodu. Ve slupce předem vařené brambory oloupeme, nastrouháme a přidáme k syrovým. Osolíme, spojíme vejcem a zahustíme moukou. Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na kousky. Přidáme je do základu těsta.
Směs urovnáme do vymazaného pekáčku a v troubě pečeme. Během pečení nákyp občas potřeme rozpuštěným máslem. Asi po 35 minutách bramborový nákyp vyjmeme.
Terčin bramborový nákyp nakrájíme na porce, ocukrujeme cukrem s vanilkou, trochu pomastíme máslem a ihned podáváme.