Terčin celeráček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg celer
1 kg jablko
0.3 kg vlašské ořechy
podle chuti
sůl
cukr písek
citrónová šťáva
lístky meduňky
lístky máty
na ozdobu
kiwi
podle potřeby
hustá zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Velký celer řádně očistíme, opereme a v mírně osolené vodě doměkka uvaříme. Vychladlý nakrájíme na kostičky.

  2. Do mísy nakrájíme na kostičky taky jablka, můžeme ale nemusíme je oloupat, ta pokapeme citronovou šťávou.

  3. Jablek i celeru by mělo být skoro stejné množství.

  4. Hrubě posekané i půlky ořechů si mírně opražíme a necháme vystydnout.

  5. Jablka, celer a ořechy promícháme, podle chuti osolíme, ocukrujeme, okyselíme a hustou smetanou jen spojíme. Přidáme posekanou meduňku a mátu.

  6. Salát necháme přes noc v ledničce vychladnout a uležet. Podáváme v miskách a ozdobíme třeba kolečkem kiwi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!