Terčin celeráček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg celer 1 kg jablko 0.3 kg vlašské ořechy podle chuti sůl cukr písek citrónová šťáva lístky meduňky lístky máty na ozdobu kiwi podle potřeby hustá zakysaná smetana
Postup Terčin celeráček recept
Postup přípravy receptu
-
Velký celer řádně očistíme, opereme a v mírně osolené vodě doměkka uvaříme. Vychladlý nakrájíme na kostičky.
Do mísy nakrájíme na kostičky taky jablka, můžeme ale nemusíme je oloupat, ta pokapeme citronovou šťávou.
Jablek i celeru by mělo být skoro stejné množství.
Hrubě posekané i půlky ořechů si mírně opražíme a necháme vystydnout.
Jablka, celer a ořechy promícháme, podle chuti osolíme, ocukrujeme, okyselíme a hustou smetanou jen spojíme. Přidáme posekanou meduňku a mátu.
Salát necháme přes noc v ledničce vychladnout a uležet. Podáváme v miskách a ozdobíme třeba kolečkem kiwi.