Těsto na pizzu na plechu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžíce olej
1 lžička sůl
350 g hladká mouka
200 ml vlažná voda
1 lžička sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozmícháme v mouce, přidáme sůl, olej, vodu a vypracujeme těsto - ne příliš tuhé, ale nesmí se lepit. Těsto musí mít takovou konzistenci, aby se dalo roztáhnout na velikost plechu.

  2. Těsto necháme kynout asi 45 minut na teplém místě.

  3. Vykynuté těsto na pizzu roztáhneme, popřípadě rozválíme na velikost plechu a obložíme podle chuti - kečup, sýry, šunka, anglická slanina, ananas, olivy, houby, paprika, mořské plody, koření apod. Tedy co kdo má rád. My máme pizzu vždy rozdělenou na tři až čtyři části, každou jinou.

  4. Pizzu na plechu pečeme v troubě zhruba 20 minut při 180 - 200 °C.

  5. Pizzu po upečení ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!