Těstoviny Carbonara po našem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
500 g slanina
sůl
250 ml smetana
oregano
pepř
provensálské koření
hladká mouka
příloha
1 balíček těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu pokrájíme na středně velké kostičky. Na rozpálené pánvi, smažíme dozlatova a přidáme oregano, provensálské koření, sůl a pepř podle chuti. Vše za stálého míchání.

  2. Směs zalijeme smetanou (ne celou) a povaříme. Jelikož je směs díky smetaně dost řídká, zahustíme hladkou moukou se zbytkem smetany. Opět můžeme dochutit podle svého.

  3. Jako přílohu k této směsi, kterou nazývám Carbonara, vždy volím těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!