Těstoviny od moře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 lžíce strouhanka
2 konzervy tuňák v oleji
olivový olej
100 g tvrdý sýr
100 g černé olivy
100 ml rajčatové pyré
1 balíček těstoviny (vrtulky)
100 g slaný sýr
podle chuti
sůl
petrželová nať
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme, olivy nakrájíme na kolečka, petrželku nasekáme, konzervy a tuňákem otevřeme a slijeme olej. Sýry nastrouháme.

  2. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu a slijeme.

  3. Rozpálíme hlubokou pánev s olivovým olejem. Na olivovém oleji osmahneme strouhanku spolu s prolisovaným česnekem. Když je strouhanka mírně zlatavá, přidáme kousky tuňáka a pokrájené olivy. Snížíme plamen. Dobře promícháme. Podle potřeby přisolíme, připepříme. Do pánve s těstovinovou směsí přidáme polovinu nastrouhaných sýrů. Ze sýrů je vhodný jeden slaný (balkánský, niva) a druhý tvrdý (parmazán, čedar nebo eidam). Přidáme nasekanou petrželovou nať (případně sušenou). Znovu dobře promícháme.

  4. Těstoviny od moře podáváme teplé i studené. Na talíři přelijeme rajčatovým pyré a posypeme zbylými nastrouhanými sýry. Podáváme s čerstvou zeleninou, nejlépe rajčatovým salátem.

  5. Kdo má rád výraznou chuť česneku, přidá dva stroužky na konci vaření.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!