Těstoviny od moře recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 4 lžíce strouhanka 2 konzervy tuňák v oleji olivový olej 100 g tvrdý sýr 100 g černé olivy 100 ml rajčatové pyré 1 balíček těstoviny (vrtulky) 100 g slaný sýr podle chuti sůl petrželová nať mletý černý pepř
Postup Těstoviny od moře recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme, olivy nakrájíme na kolečka, petrželku nasekáme, konzervy a tuňákem otevřeme a slijeme olej. Sýry nastrouháme.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu a slijeme.
Rozpálíme hlubokou pánev s olivovým olejem. Na olivovém oleji osmahneme strouhanku spolu s prolisovaným česnekem. Když je strouhanka mírně zlatavá, přidáme kousky tuňáka a pokrájené olivy. Snížíme plamen. Dobře promícháme. Podle potřeby přisolíme, připepříme. Do pánve s těstovinovou směsí přidáme polovinu nastrouhaných sýrů. Ze sýrů je vhodný jeden slaný (balkánský, niva) a druhý tvrdý (parmazán, čedar nebo eidam). Přidáme nasekanou petrželovou nať (případně sušenou). Znovu dobře promícháme.
Těstoviny od moře podáváme teplé i studené. Na talíři přelijeme rajčatovým pyré a posypeme zbylými nastrouhanými sýry. Podáváme s čerstvou zeleninou, nejlépe rajčatovým salátem.
Kdo má rád výraznou chuť česneku, přidá dva stroužky na konci vaření.