Těstoviny s jogurtovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
300 ml jogurt
oregano
saturejka
1 lžička olivový olej
drcený kmín
sušená petrželka
chilli omáčka
4 lžičky křenová pasta
1/2 balíčku barevné nudle
100 g eidam (30%)
100 g čerstvý zralý sýr s česnekovou příchutí
čtyřbarevný celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Použijeme nudle různých barev (zatočené do klubíčka). Vhodíme do vroucí osolené vody, přidáme trochu olivového oleje. Vaříme 1 - 2 minuty. Vyjmeme opatrně z vody naběračkou na špagety, aby se nám klubíčka nerozpadla. Necháme okapat

  2. Omáčku si připravíme předem, měla by být trochu proleželá. V misce smícháme bílý jogurt (1,5%) s eidamem a česnekovým sýrem. Sýry nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme nastrouhaný křen nebo zakoupenou křenovou pastu promíchanou s tekutým chilli. Ochutíme solí, kmínem, saturejkou, oreganem, sušenou petrželkou a důkladně promícháme. Necháme v chladu, aby se promísily chutě

  3. Těstoviny podáváme buďto teplé, přelité studenou omáčkou, nebo můžeme celý pokrm připravit za studena. Chutná výborně i tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!