Fazole s uzeným masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
5 stroužků česnek
5 lžic olej
sůl
1 ks cibule
1/2 ks citron
1/4 l vývar z uzeného masa
3 dl bílé víno
hladká mouka
1 kg uzené maso
500 g červené fazole
sušené oregano
sušená bazalka
1 konzerva malý rajský protlak
1 konzerva velký rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. Předem si uvaříme fazole a uzené maso. Může být plec, bůček nebo žebírka. Uvařené fazole scedíme a do vody po fazolích vlijeme 1/4 litru vývaru z uzeného masa

  2. Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme 3 lžíce hladké mouky a uděláme světlo jíšku. Do půl litru dáme rajčatový protlak, cukr, zalijeme bílým vínem a promícháme. Světlou jíšku rozředíme horkým vývarem z fazolí, rozšleháme do hustší omáčky. Přidáme rozředěný rajský protlak a necháme přejít do varu. Přidáme vařené fazole, uzené maso nakrájené na větší kousky, oregano a bazalku podle chuti. Fazole s uzeným masem dochutíme cukrem, citronovou šťávou a solí

  3. Hotové fazole s uzeným masem podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!