Fazole s uzeným masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 lžíce cukr 5 stroužků česnek 5 lžic olej sůl 1 ks cibule 1/2 ks citron 1/4 l vývar z uzeného masa 3 dl bílé víno hladká mouka 1 kg uzené maso 500 g červené fazole sušené oregano sušená bazalka 1 konzerva malý rajský protlak 1 konzerva velký rajský protlak
Postup Fazole s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Předem si uvaříme fazole a uzené maso. Může být plec, bůček nebo žebírka. Uvařené fazole scedíme a do vody po fazolích vlijeme 1/4 litru vývaru z uzeného masa
Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme 3 lžíce hladké mouky a uděláme světlo jíšku. Do půl litru dáme rajčatový protlak, cukr, zalijeme bílým vínem a promícháme. Světlou jíšku rozředíme horkým vývarem z fazolí, rozšleháme do hustší omáčky. Přidáme rozředěný rajský protlak a necháme přejít do varu. Přidáme vařené fazole, uzené maso nakrájené na větší kousky, oregano a bazalku podle chuti. Fazole s uzeným masem dochutíme cukrem, citronovou šťávou a solí
Hotové fazole s uzeným masem podáváme s chlebem.