Fazolková polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 lžička ocet
4 ks brambory
majoránka
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
150 g uzenina
1 kostka masox
světlá jíška
1 konzerva rajský protlak
200 g bílé fazole
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bílé fazole propláchneme a necháme ve vodě do druhého dne. Druhý den cibuli nakrájíme nadrobno a česnek rozmačkáme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Uzeninu nakrájíme na malé kousky

  2. Cibuli dáme na trochu sádla zesklovatět. Pak přilijeme fazole i s vodou a necháme vařit, zatím nesolíme! Po změknutí fazolí přidáme masox, malý rajský protlak, nakrájené brambory a uzeninu. Ještě přidáme rozmačkaný česnek, osolíme, opepříme a necháme vařit do změknutí brambor

  3. Fazolkovou polévku po uvaření trošku zahustíme světlou jíškou, dochutíme lžičkou octa a majoránkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!