Bezlepkový ovocný chlebíček recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 ks vejce vejce 40 g máslo 50 g rozinky 70 g cukr krupice 80 g ořechy 150 g kandované ovoce 85 g bezlepková mouka Nomix 15 g kukuřičná hladká mouka
Postup Bezlepkový ovocný chlebíček
Postup přípravy receptu
-
Vejce utřeme s cukrem a máslem. Následně vmícháme mouky a necháme chvíli odležet. Rozinky omyjeme a osušíme, kandované ovoce nakrájíme na menší kousky a ořechy nasekáme nahrubo. Vše přimícháme k těstu a necháme odležet přibližně 30 minut
Z těsta tvarujeme mírně zploštělé válečky o průměru 4 cm. Válečky uložíme na plech a zase necháme chvíli odstát. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem
Bezlepkový ovocný chlebíček pečeme pomalu při teplotě 160 - 170 °C podle velikosti válečků i 30 minut. Pozor, hlídáme si zabarvení. V případě potřeby chráníme chlebíček pečícím papírem, aby povrch nezhořkl. Po vychladnutí zabalíme do alobalu a uchováváme na chladnějším místě
Bezlepkový ovocný chlebíček nakrájíme a podáváme jako sváteční moučník.