Bezlepkový ovocný chlebíček recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
vejce
40 g máslo
50 g rozinky
70 g cukr krupice
80 g ořechy
150 g kandované ovoce
85 g bezlepková mouka Nomix
15 g kukuřičná hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce utřeme s cukrem a máslem. Následně vmícháme mouky a necháme chvíli odležet. Rozinky omyjeme a osušíme, kandované ovoce nakrájíme na menší kousky a ořechy nasekáme nahrubo. Vše přimícháme k těstu a necháme odležet přibližně 30 minut

  2. Z těsta tvarujeme mírně zploštělé válečky o průměru 4 cm. Válečky uložíme na plech a zase necháme chvíli odstát. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem

  3. Bezlepkový ovocný chlebíček pečeme pomalu při teplotě 160 - 170 °C podle velikosti válečků i 30 minut. Pozor, hlídáme si zabarvení. V případě potřeby chráníme chlebíček pečícím papírem, aby povrch nezhořkl. Po vychladnutí zabalíme do alobalu a uchováváme na chladnějším místě

  4. Bezlepkový ovocný chlebíček nakrájíme a podáváme jako sváteční moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!