Těstoviny s rajčaty zapečené v lilku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
2 ks česnek
sůl
2 lžíce strouhanka
400 g rajčata
1 ks cibule
2 ks lilek
220 g penne
60 g mozzarella
25 g parmazán
pepř
4 lžíce olivový olej
ledový salát
2 lžičky sušené oregano
Postup Těstoviny s rajčaty zapečené v lilku
Postup přípravy receptu
-
Penne (krátké trubičky) uvaříme v mírně osolené vodě s I lžící olivového oleje doměkka, scedíme, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé
Lilky (baklažány) podélně rozpůlíme a vydlabeme dužninu, nesmíme však poškodit slupku. Povrch vydlabaných lilků potřeme olivovým olejem, dužninu nakrájíme nadrobno a odložíme
Na zbývajícím oleji opečeme na pánvi s vyšším okrajem cibuli, přidáme česnek a ještě zhruba minutu opékáme. Potom vmícháme dužninu lilku a dusíme ji 5 minut. Vmícháme rajčata, oregano (dobromysl), sůl a pepř. Směs přivedeme k vatu a 10 minut mírně dusíme. Pánev odstavíme a zeleninu smícháme s těstovinami
Plech na pečení pomažeme olejem a upravíme na něj v jedné vrstvě půlky lilků. Do nich rozdělíme polovinu směsi zeleniny s těstovinami, povrch poklademe plátky mozzarelly, na ně navršíme zbývající směs zeleniny a těstovin. Parmazán smícháme se strouhankou a posypeme jím piněné lilky
Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové trouby stupeň 4) dozlatova. Podáváme s listy ledového salátu
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny