Těstoviny s rajčaty zapečené v lilku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks česnek
sůl
2 lžíce strouhanka
400 g rajčata
1 ks cibule
2 ks lilek
220 g penne
60 g mozzarella
25 g parmazán
pepř
4 lžíce olivový olej
ledový salát
2 lžičky sušené oregano

Postup přípravy receptu

  1. Penne (krátké trubičky) uvaříme v mírně osolené vodě s I lžící olivového oleje doměkka, scedíme, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé

  2. Lilky (baklažány) podélně rozpůlíme a vydlabeme dužninu, nesmíme však poškodit slupku. Povrch vydlabaných lilků potřeme olivovým olejem, dužninu nakrájíme nadrobno a odložíme

  3. Na zbývajícím oleji opečeme na pánvi s vyšším okrajem cibuli, přidáme česnek a ještě zhruba minutu opékáme. Potom vmícháme dužninu lilku a dusíme ji 5 minut. Vmícháme rajčata, oregano (dobromysl), sůl a pepř. Směs přivedeme k vatu a 10 minut mírně dusíme. Pánev odstavíme a zeleninu smícháme s těstovinami

  4. Plech na pečení pomažeme olejem a upravíme na něj v jedné vrstvě půlky lilků. Do nich rozdělíme polovinu směsi zeleniny s těstovinami, povrch poklademe plátky mozzarelly, na ně navršíme zbývající směs zeleniny a těstovin. Parmazán smícháme se strouhankou a posypeme jím piněné lilky

  5. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové trouby stupeň 4) dozlatova. Podáváme s listy ledového salátu

  6. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!