Těstoviny s tuňákem a cizrnou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 300 g těstoviny 300 g mozzarella 1 plechovka cizrna 200 g tuňák v olivovém oleji 1 plechovka konzervovaná rajčata podle chuti sůl mletý bílý pepř podle potřeby olivový olej
Postup Těstoviny s tuňákem a cizrnou recept
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme al dente. Použijeme nejlépe mezze, penne nebo spirálky.
Na trošce olivového oleje osmahneme rozmáčknutý česnek. Cizrnu propláchneme pod tekoucí vodou a odkapanou přidáme k česneku. Po chvilce přidáme rajčata a vaříme cca 10 minut. Přidáme tuňáka, ze kterého jsme slili olej, a vaříme dalších 5 minut.
Ke směsi nakonec přidáme uvařené těstoviny, promícháme, osolíme, opepříme a přimícháme nakrájenou mozzarellu. Jakmile se mozzarella začne roztékat, můžeme podávat.
Těstoviny s tuňákem a cizrnou podáváme jako teplý hlavní chod.