Těstoviny s tuňákem a cizrnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
300 g těstoviny
300 g mozzarella
1 plechovka cizrna
200 g tuňák v olivovém oleji
1 plechovka konzervovaná rajčata
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme al dente. Použijeme nejlépe mezze, penne nebo spirálky.

  2. Na trošce olivového oleje osmahneme rozmáčknutý česnek. Cizrnu propláchneme pod tekoucí vodou a odkapanou přidáme k česneku. Po chvilce přidáme rajčata a vaříme cca 10 minut. Přidáme tuňáka, ze kterého jsme slili olej, a vaříme dalších 5 minut.

  3. Ke směsi nakonec přidáme uvařené těstoviny, promícháme, osolíme, opepříme a přimícháme nakrájenou mozzarellu. Jakmile se mozzarella začne roztékat, můžeme podávat.

  4. Těstoviny s tuňákem a cizrnou podáváme jako teplý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!