Těstoviny s uzeným recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
2 - 3 ks vejce
400 g těstoviny
libeček
mletý pepř
250 - 300 g vařené uzené maso
1/2 konzervy sterilovaný hrášek
sušená petrželka
2 lžíce smetana na vaření
1/2 konzervy sterilovaná kapie

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny dle vlastního výběru (vrtulky, kolínka, mašličky) uvaříme v osolené vodě podle návodu. Scedíme, necháme okapat a promícháme se lžící oleje

  2. Zeleninu scedíme a necháme okapat. Hrášek i kapii použijeme v množství podle chuti, já dala z každého půl velké konzervy, ale doporučovala bych ještě více, těstoviny budou šťavnatější. Kapii rozkrájíme na proužky nebo kostičky. Vejce rozšleháme se smetanou na vaření a dochutíme solí, pepřem a petrželkou

  3. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a vařené uzené maso nakrájené na kostičky osmahneme. Vhodíme těstoviny, přidáme zeleninu a prohřejeme za stálého míchání. Pak vmícháme rozšlehaná vejce a necháme zatuhnout. Podle chuti ještě dokořeníme třeba libečkem

  4. Těstoviny s uzeným podáváme ihned jako teplý oběd či večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!