Thajská chilli omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
2 lžíce česnek
0.5 hrnku ocet
0.5 hrnku voda
7-10 ks chilli paprička
1 lžíce limetková šťáva
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžíce sladká sojová omáčka
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Chilli papričky střední velikosti očistíme, odstraníme stopky a nakrájíme najemno. Česnekové stroužky oloupeme a jemně nasekáme.

  2. Do malého hrnce vložíme chilli, cukr, vodu, ocet, česnek, sladkou papriku a sůl. Na středním plameni přivedeme k varu, důkladně promícháváme, aby se rozpustil cukr a sůl, poté plamen zmírníme. Thajskou chilli omáčku vaříme do zhoustnutí - sirupové konzistence.

  3. Hrnec odstavíme a přidáme sojovou omáčku a čerstvě vymačkanou limetkovou (citronovou) šťávu. Podle potřeby je možná chilli omáčku zahustit 1 polévkovou lžící mouky.

  4. Thajskou chilli omáčku používáme k dochucování a dalšímu vaření.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!