Thajské masové kuličky z krůtího masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 2 stroužky česnek 1 ks cuketa 1 lžička zázvor 1 ks chilli paprička 2 lžíce rybí omáčka 1 kg mleté krůtí maso 2 lžíce kokosové mléko light 1 lžička pasta z červeného kari omáčka 3 lžíce rajčatový protlak 1 ks chilli paprička 1 lžička rybí omáčka 1 šálek kokosové mléko light 1 lžička pasta z červeného kari
Postup Thajské masové kuličky z krůtího masa recept
Postup přípravy receptu
-
Ve velké misce ručně smícháme všechny ingredience na masové kuličky - mleté libové krůtí maso, cuketu (okrájíme slupku, nastrouháme a šťávu vymačkáme), rybí omáčku, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, pastu z červeného kari, kokosové mléko light a pálivou chilli papričku nakrájenou na kousky. Pomocí lžičky vytvoříme ze směsi asi 28 kuliček a odložíme je na talíř.
V další misce smícháme všechny ingredience na přípravu omáčky - kokosové mléko light, rajčatový protlak, pastu z červeného kari, rybí omáčku a pálivou chilli papričku nakrájenou na kousky.
Sprejem naneseme na pánev slabou vrstvu oleje a necháme ji ohřát na vysokou teplotu. Potom na pánev vložíme masové kuličky a restujeme 2 - 3 minut ze všech stran. Přidáme do pánve omáčku, oheň ztlumíme na střední teplotu a vaříme ještě 15 minut bez pokličky.
Thajské masové kuličky z krůtího masa servírujeme s rýží nebo nudlemi.