Thajské masové kuličky z krůtího masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
2 stroužky česnek
1 ks cuketa
1 lžička zázvor
1 ks chilli paprička
2 lžíce rybí omáčka
1 kg mleté krůtí maso
2 lžíce kokosové mléko light
1 lžička pasta z červeného kari
omáčka
3 lžíce rajčatový protlak
1 ks chilli paprička
1 lžička rybí omáčka
1 šálek kokosové mléko light
1 lžička pasta z červeného kari

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké misce ručně smícháme všechny ingredience na masové kuličky - mleté libové krůtí maso, cuketu (okrájíme slupku, nastrouháme a šťávu vymačkáme), rybí omáčku, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, pastu z červeného kari, kokosové mléko light a pálivou chilli papričku nakrájenou na kousky. Pomocí lžičky vytvoříme ze směsi asi 28 kuliček a odložíme je na talíř.

  2. V další misce smícháme všechny ingredience na přípravu omáčky - kokosové mléko light, rajčatový protlak, pastu z červeného kari, rybí omáčku a pálivou chilli papričku nakrájenou na kousky.

  3. Sprejem naneseme na pánev slabou vrstvu oleje a necháme ji ohřát na vysokou teplotu. Potom na pánev vložíme masové kuličky a restujeme 2 - 3 minut ze všech stran. Přidáme do pánve omáčku, oheň ztlumíme na střední teplotu a vaříme ještě 15 minut bez pokličky.

  4. Thajské masové kuličky z krůtího masa servírujeme s rýží nebo nudlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!