Tiramisu jako od Italky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 ml amaretto
10 lžiček instantní káva
35 ks cukrářské piškoty
krém
8 ks vejce
250 g cukr krupice
750 g mascarpone
na ozdobu
1-2 lžíce kakao

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na přípravu krému by měly mít pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil.

  2. Nejprve zalijeme kávu asi půl litrem vody a dáme vychladit. Do zchladlé kávy přilijeme amaretto. Nechceme-li použít alkohol, můžeme použít tresť.

  3. Na krém ušleháme tuhý sníh z bílků. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, opatrně vmícháme mascarpone a nakonec jen pomocí stěrky vmícháme sníh z bílků.

  4. Do formy nebo do jednotlivých pohárů vložíme na dno piškoty, které jsme namočili do ochucené kávy. Piškoty překryjeme vrstvou krému, na kterou opět naklademe namočené piškoty. Opět překryjeme vrstvou krému, kterou ozdobíme kakaem, nejlépe pomocí sítka.

  5. Tiramisu uložíme na několik hodin do chladničky a poté můžeme podávat.

  6. Tiramisu jako od Italky servírujeme s šálkem kávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!