Tiramisu s amarettem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce kakao
2-3 lžíce cukr moučka
400 g mascarpone
2 cl amaretto
1 balíček vanilkový cukr
2 balení cukrářské piškoty
4 cl silná hořká káva
na ozdobu
1 hrst čerstvá máta

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček s vyšším okrajem nebo mísu obdélníkového tvaru vyložíme potravinovou folií. Dno pekáčku poklademe cukrářskými piškoty z jednoho sáčku.

  2. Uvaříme silnou kávu, kterou smícháme s amarettem, touto kávovou směsí dostatečně polijeme vrstvu piškotů tak, aby pořádně nasákly.

  3. Připravíme si sýrový krém. Mascarpone smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem. Touto směsí potřeme vrstvu piškotů v pekáčku. Vrstvy zopakujeme: piškoty, kávovo-amarettová směs a nakonec opět vrstva krému. Poslední vrstvu uhladíme pomocí vroubkované stěrky nebo vidličky, čímž se nám vytvoří efektní povrch. Na závěr tiramisu hustě posypeme kakaem.

  4. Tiramisu s amarettem vložíme do lednice a necháme několik hodin uležet a prolnout chutě.

  5. Tiramisu s amarettem zdobíme před podáváním čerstvou mátou nebo meduňkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!