Zeleninový kuskus s parmazánem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 lžic hrášek 1 stroužek česnek sůl máslo bazalka oregano 50 g parmazán 1 ks červená paprika sójová omáčka 1 ks žlutá paprika mletý kmín 50 g balkánský sýr 50 g sušená rajčata 100 g cherry rajče 2 ks bílá paprika 1 svazek jarní cibulka s natí 1 balíček celozrnný kuskus
Postup Zeleninový kuskus s parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Na zeleninový kuskus si připravíme všechny uvedené ingredience. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka i s natí, papriky zbavíme semínek a středu a nakrájíme malé kostičky. Cherry rajčátka omyjeme, odstraníme zelené části a rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky (záleží na velikosti). Balkánský sýr a parmazán nastrouháme najemno. Hrášek použijeme sterilovaný, ten stačí slít
Celozrnný kuskus vsypeme do misky, přidáme lžičku soli, zhruba lžíci másla a přelijeme horkou vodou. Kuskus vidličkou dobře promísíme, přikryjeme a necháme nabobtnat
Mezitím ve wok pánvi rozehřejeme máslo a nejprve osmahneme cibulku. Poté přidáme papriky a necháme restovat pár minut za občasného promíchání. Vsypeme hrášek, rajčátka a znovu restujeme. Zakapeme sójovou omáčkou, přidáme bazalku, oregano, mletý kmín a jen mírně osolíme. Na závěr přidáme i sušená rajčata, stroužek česneku a necháme směs provonět. Teď už jen vsypeme předem připravený kuskus a zlehka promícháváme a prohříváme
Zeleninový kuskus odstavíme z plotny, přisypeme nastrouhané sýry a znovu promícháme
Takto připravený zeleninový kuskus s parmazánem rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme jako hlavní chod. Může se podávat i studený, ale teplý je lepší.