Tofu cibulačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g brambory
150 g cibule
1 ks celer
1 l voda
1 ks mrkev
1 ks petržel
150 g tofu
podle potřeby
olej
podle chuti
sójová omáčka
petrželová nať
drcený kmín
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, petržel a celer očistíme a nahrubo nastrouháme, očištěné brambory nakrájíme na kostičky a vše vaříme v osolené vodě. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky.

  2. Tofu nakrájíme na centimetrové kostky, dochutíme je sójovou omáčkou a společně s cibulí jemně osmažíme. Před dovařením brambor vmícháme do polévky osmažené tofu s cibulí a společně dovaříme.

  3. Možnou obměnou je přidání ovesných vloček opražených na suché pánvi.

  4. Tofu cibulačku podáváme ozdobenou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!