Tofu cordon bleu s dýňovou přikrývkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 balíčky tofu
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na potření
2 lžíce strouhanka
3 lžíce olivová pasta
na obalení
1 lžička kmín
200 g dýně
1 špetka muškátový oříšek
těstíčko
60 ml voda
30 g celozrnná mouka
20 g sojová mouka
náplň
50 g sýr
podle potřeby
hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Dva balíčky tofu o hmotnosti 300 g rozřízneme na půlky, osolíme a opepříme.

  2. Trochu olivové pasty promícháme se strouhankou. Směsí potřeme díly tofu, přidáme nastrouhaný sýr a druhým dílem slabě přitiskneme.

  3. Oloupanou dýni nastrouháme na hrubé straně struhadla. Nastrouhanou dýni promícháme s nastrouhaným muškátovým oříškem, kmínem, moukou a solí.

  4. Sojovou a celozrnnou mouku společně promícháme s vodou. Tofu ze všech stran potřeme moučným těstíčkem a poté obalíme v dýňové dochucené směsi.

  5. Obalené tofu smažíme v oleji na mírném ohni do světle hnědé barvy a uložíme na savý ubrousek.

  6. Tofu cordon bleu s dýňovou přikrývkou podáváme teplé jako hlavní chod s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!