Tofu cordon bleu s dýňovou přikrývkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 balíčky tofu podle chuti sůl mletý černý pepř na potření 2 lžíce strouhanka 3 lžíce olivová pasta na obalení 1 lžička kmín 200 g dýně 1 špetka muškátový oříšek těstíčko 60 ml voda 30 g celozrnná mouka 20 g sojová mouka náplň 50 g sýr podle potřeby hladká mouka olej na smažení
Postup Tofu cordon bleu s dýňovou přikrývkou recept
Postup přípravy receptu
-
Dva balíčky tofu o hmotnosti 300 g rozřízneme na půlky, osolíme a opepříme.
Trochu olivové pasty promícháme se strouhankou. Směsí potřeme díly tofu, přidáme nastrouhaný sýr a druhým dílem slabě přitiskneme.
Oloupanou dýni nastrouháme na hrubé straně struhadla. Nastrouhanou dýni promícháme s nastrouhaným muškátovým oříškem, kmínem, moukou a solí.
Sojovou a celozrnnou mouku společně promícháme s vodou. Tofu ze všech stran potřeme moučným těstíčkem a poté obalíme v dýňové dochucené směsi.
Obalené tofu smažíme v oleji na mírném ohni do světle hnědé barvy a uložíme na savý ubrousek.
Tofu cordon bleu s dýňovou přikrývkou podáváme teplé jako hlavní chod s přílohou podle chuti.