Tofu na kari s bambusovými výhonky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
2 ks mrkev
2 lžíce kari
1 ks zázvor
300 g tofu
1 ks červená paprika
175 g bambusové výhonky
30 g kešu oříšky
1 svazeček jarní cibulka s natí
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
100 ml zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Asi centimetrový zázvor oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očištěnou jarní cibulku, mrkev a papriku nakrájíme také nadrobno. Kešu oříšky nasekáme nahrubo. Tofu nakrájíme na menší kostičky. Bambusové výhonky propláchneme a nakrájíme na nudličky.

  2. V pánvi wok rozehřejeme olej a smažíme asi 3 - 4 minuty připravenou zeleninu (cibulku, mrkev, papriku) se zázvorem a oříšky. Tofu s bambusovými výhonky přidáme k zelenině, posypeme kari kořením, solí a pepřem. Podle potřeby zalijeme vývarem a společně provaříme další 2 - 3 minuty.

  3. Tofu na kari s bambusovými výhonky podáváme teplé jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!