Tomatová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr 1 stroužek česnek sůl 30 g máslo 2 ks cibule 1 ks celer tymián 250 g rajče 100 g pórek 150 g rajčatový protlak 150 g kysaná smetana hladká mouka mletý bílý pepř 900 ml hovězí vývar
Postup Tomatová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Na malé kostičky nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na rozpáleném másle. K zelenině přidáme 150 g rajčat nakrájených nadrobno a protlak a necháme několik minut podusit. Zaprášíme moukou a osmahneme.
Polévku zalijeme vývarem, rozmícháme dohladka. Přidáme pórek a celer nakrájené na kostičky, tymián a necháme asi půl hodiny vařit. Pak přilijeme smetanu, dochutíme solí a cukrem a prolisujeme přes jemné sítko.
Zbytek rajských přelijeme vařící vodou, oloupeme, nakrájíme na kostky. Rajčata dáme do hotové tomatové polévky.
Tomatovou polévku ihned podáváme.