Tomatová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
1 stroužek česnek
sůl
30 g máslo
2 ks cibule
1 ks celer
tymián
250 g rajče
100 g pórek
150 g rajčatový protlak
150 g kysaná smetana
hladká mouka
mletý bílý pepř
900 ml hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Na malé kostičky nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na rozpáleném másle. K zelenině přidáme 150 g rajčat nakrájených nadrobno a protlak a necháme několik minut podusit. Zaprášíme moukou a osmahneme.

  2. Polévku zalijeme vývarem, rozmícháme dohladka. Přidáme pórek a celer nakrájené na kostičky, tymián a necháme asi půl hodiny vařit. Pak přilijeme smetanu, dochutíme solí a cukrem a prolisujeme přes jemné sítko.

  3. Zbytek rajských přelijeme vařící vodou, oloupeme, nakrájíme na kostky. Rajčata dáme do hotové tomatové polévky.

  4. Tomatovou polévku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!