Tortilla se sójovým masem, čerstvou zeleninou a kari dresinkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks tortilla
dresink
1 špetka sůl
1 špetka kari
1 lžička dijonská hořčice
1 špetka mletý černý pepř
200 ml zakysaná smetana 20%
náplň 2
4 ks rajče
1 ks mozzarella
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
1 ks salátová okurka
náplň 1
1 ks pórek
3 lžíce olivový olej
300 g sójové kostky

Postup přípravy receptu

  1. Sójové kostky namočíme do hovězího bujónu. Můžeme použít kuřecí nebo zeleninový bujón, záleží na naší chuti. Kostky necháme namočené alespoň 30 minut, poté dáme kostky vařit a vaříme, dokud nejsou měkké.

  2. Během vaření omyjeme rajčata, salátovou okurku a barevné papriky. Vše řádně očistíme a z okurky lžící vyškrábneme zrníčka. Zeleninu (kromě pórku) nakrájíme na malé kostičky, ke kterým přidáme mozzarellu také nakrájenou na malé kostičky. Vše promícháme a dáme chladit do lednice.

  3. Do misky si dáme zakysanou smetanu (minimálně 20%), přidáme dijonskou hořčici, kari, sůl a pepř. Vše pořádně promícháme a dáme chladit do lednice.

  4. Pórek nakrájíme na cca 3 cm proužky. Rozpálíme si pánev a přidáme olivový olej, na kterém orestujeme sójové maso. Místo sójového masa můžeme použít kuřecí nebo vepřové maso. Přidáme pórek a dochutíme solí a pepřem.

  5. Když pórek změkne, stáhneme a necháme trochu vychladnout. Vezmeme tortillu a ohřejeme ji v troubě nebo v mikrovlnce. Ohřátou tortillu naplníme sójovými kostkami, nakrájenou zeleninu a nakonec dresinkem.

  6. Tortillu se sójovým masem, čerstvou zeleninou a kari dresinkem zatočíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!