Tradiční dušený špenát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
3-4 ks vejce
1-2 ks masox
2 balíčky mražený špenát
1 kelímek smetana na vaření nebo mléko

Postup přípravy receptu

  1. Zmrazený špenát necháme rozpustit na mírném ohni (tím ho zároveň i dusíme).

  2. Mezitím oloupeme stroužky česneku a nakrájíme na plátky.

  3. Když je špenát rozpuštěný, přidáme česnek, masox a sůl. Necháme dusit asi 10 minut. Podle potřeby podlijeme vodou. Když je špenát hotový, zahustíme jíškou a přidáme rozkvedlané vejce. Až je vejce hotové, zalijeme smetanou nebo mlékem. Podáváme s vařenými vejci nebo volským okem.

  4. Jako přílohu podáváme k dušenému špenátu vařené brambory, bramborový, houskový či kynutý knedlík. Připravený špenát můžeme podávat i s uzeninou nebo s výpečky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!