Tradiční dušený špenát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 3-4 ks vejce 1-2 ks masox 2 balíčky mražený špenát 1 kelímek smetana na vaření nebo mléko
Postup Tradiční dušený špenát recept
Postup přípravy receptu
-
Zmrazený špenát necháme rozpustit na mírném ohni (tím ho zároveň i dusíme).
Mezitím oloupeme stroužky česneku a nakrájíme na plátky.
Když je špenát rozpuštěný, přidáme česnek, masox a sůl. Necháme dusit asi 10 minut. Podle potřeby podlijeme vodou. Když je špenát hotový, zahustíme jíškou a přidáme rozkvedlané vejce. Až je vejce hotové, zalijeme smetanou nebo mlékem. Podáváme s vařenými vejci nebo volským okem.
Jako přílohu podáváme k dušenému špenátu vařené brambory, bramborový, houskový či kynutý knedlík. Připravený špenát můžeme podávat i s uzeninou nebo s výpečky.