Tradiční palačinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
300 ml mléko
máslo na smažení
100 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience smícháme dohromady. Vzniklou hmotu mícháme ručně nebo v mixéru tak dlouho, dokud se nepřemění na hladké a řídké těsto.

  2. Na pánev dáme kousek másla a počkáme, až se roztaví. Na jednu palačinku budeme potřebovat 2 - 3 lžíce těsta. Pohybujeme pánví, dokud se v tenké vrstvě nerozlije po celém dnu. Za chvíli špejlí nebo vidličkou zkontrolujeme, jestli už je spodní část palačinky lehce nahnědlá. Pokud ano, obrátíme ji. Takto opečeme všechny palačinky.

  3. Tradiční palačinky podáváme teplé i studené a plníme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!