Třešňové florentinky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 lžíce cukr 50 g med 2 lžíce hladká mouka 200 g mandlové plátky 100 ml smetana ke šlehání 70 g koktejlová třešeň poleva 250 g čokoládová poleva
Postup Třešňové florentinky recept
Postup přípravy receptu
-
Koktejlové třešně pokrájíme na plátky. V kastrůlku smícháme smetanu ke šlehání, med, cukr a prosátou mouku. Krátce povaříme a odstavíme. Do hmoty opatrně vmícháme třešně a mandlové hoblinky. Necháme v chladu odležet.
Na plechy rozložíme pečící papír, na který lžící tvoříme mandlové pusinky. V předehřáté troubě je pečeme při 175 °C 20 minut dozlatova.
Polevu rozpustíme ve vodní lázni a třešňové florentinky do ní spodní částí namáčíme a necháme na mřížkách zaschnout.