Třešňové florentinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 lžíce cukr
50 g med
2 lžíce hladká mouka
200 g mandlové plátky
100 ml smetana ke šlehání
70 g koktejlová třešeň
poleva
250 g čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Koktejlové třešně pokrájíme na plátky. V kastrůlku smícháme smetanu ke šlehání, med, cukr a prosátou mouku. Krátce povaříme a odstavíme. Do hmoty opatrně vmícháme třešně a mandlové hoblinky. Necháme v chladu odležet.

  2. Na plechy rozložíme pečící papír, na který lžící tvoříme mandlové pusinky. V předehřáté troubě je pečeme při 175 °C 20 minut dozlatova.

  3. Polevu rozpustíme ve vodní lázni a třešňové florentinky do ní spodní částí namáčíme a necháme na mřížkách zaschnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!