Trhanec s ovocem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 60 g cukr 3 ks vejce 40 g máslo 500 ml mléko 250 g polohrubá mouka podle chuti sůl na ozdobu 350 g mražené ovoce
Postup Trhanec s ovocem recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V mléce rozmícháme mouku. Postupně přimícháme žloutky, sůl, cukr a rozpuštěné máslo. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce jej v pracujeme do těstíčka na trhance.
Na pánvičce rozehřejeme olej a nalijeme část těsta, asi 0,5 cm vysoko. Placku na trhanec po obou stranách opečeme. Podle chuti si připravíme ovoce, které na jiné pánvi rozehřejeme s cukrem. Můžeme použít jahody nebo maliny.
Upečené trhance vidličkou potrháme a rozdělíme na talíře. Přelijeme je rozehřátým ovocem. Trhance s ovocem ihned podáváme. Podle chuti můžeme ozdobit i šlehačkou nebo smetanou.